Lilypie Second Birthday tickers

31 Ekim 2010 Pazar

Likya Yolu

  Seninle henüz 5 aylıkken Likya Yolu'nda yürüyeceğimiz hiç aklıma gelmezdi.4 günlük otel tatilinden sonra kalan iki günümüzü geçirmek üzere Çıralı'ya geldik.Öncesinde Olympos'ta dolandık,baktık kalacak yerler bize uygun değil,Çıralı'da konaklamaya karar verdik.İyi ki de orada kalmışız,hatıralarımda hep harika bir yer olarak kalacak Çıralı...


  Çıralı Antalya-Kemer Kumluca arasında bulunuyor.Aslında küçücük bir köy.Sadece denize girmek,dinlenmek,bir de Likya Yolu'nda yürüyüş yapmak için ideal.

  Çıralı'da portakal ağaçlarının içerisinde,küçük bir pansiyonda kaldık.

Biraz daha büyük olmanı çok isterdim.

Çünkü güvercinler,ördekler,köpekler,tavuklar ve civcivlerle dolu bir bahçesi vardı.





Hatta gece kirpi bile gördük babanla sen uyurken:)


Çok sade küçük bir pansiyonda sen tabiki en küçük misafirdin...Herkese gülücükler attın gene.Ama nedense bana bu kez oteldeki kadar çok rahat vermedin:)Uyku düzenin bozuldu,huysuzluğun vardı.Dolaştığın sürece hiç sorun yok,ama biz yemek yerken sürekli ağladın bu kez:))

 Geceleri yapacak hiçbir şey yok.Sadece çok harika bir kumsal ve Caretta Caretta'lardan dolayı hiç ışıklandırma olmadığı için gökyüzünü kaplamış milyonlarca yıldız...E bize de o yıldızları doyasıya izlemek düştü tabiki.Şehir ışıklarında neredeyse hiç görünmeyen gökyüzünde, o kadar çok yıldızı uzun bir aradan sonra tekrar görmek harikaydı.

  Dalından portakal yemek,geceleri mis kokan yaseminlerin altında oturmak çok çok güzeldi.Sadece sivrisinekler seni pek bir sevmiş olmalılar ki yüzünde ısırmadık yer bırakmadılar:(

  Çıralı'daki ilk günümüzde Likya Yolu'nun önemli bir etabı olan Yanartaş'a gitmeye karar verdik.

  Likya Yolu Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve Likya  kentlerini birbirine bağlayan patikalar zinciri. Biz sadece Olympos ve Yanartaş etaplarını yürüdük seninle.


 Aslında Yanartaş'a gece gidiyor çoğu kimse ama sen yanımızda iken bunu yapmak istemedik.Ama yolculuktan bu kadar keyif alacağını bilmezdim.


 Baban için biraz zor oldu gerçi,omuzunda seninle o patikayı tırmanmak.Yanartaş'a vardığımızda hafif bir yağmur başladı.Ben hatıra olsun diye alev çukurlarının yanı başında seni emzirdim.Baban da bizim fotoğrafımızı çekti.Dönüşe doğru yağmur oldukça hızlandığından,kayganlaşan taşlarda yürüyebilmek bir parça zorlaştı.Sen yorulmuştun herhalde ki, inerken uyuyakaldın.

Dönüşte hadi Phaselis'e de gidelim dedik ama yağmur o kadar hızlandı ki yoldan geri dönmek zorunda kaldık.
 
Likya Yolu'nun en küçük yürüyüşçüsü olarak bir sertifikayı haketmiştin ama ,ne yazık ki böyle bir belgelendirmeyi yapan bir yer yok.Ama ileride sen büyüdüğünde ,belki de bir sırt çantalı gezgin olduğunda henüz 5 aylık iken o yolları yürüdüğünü gülerek anlatırsın sevenlerine:)

Benzer Yazılar



Hiç yorum yok: